Cross-Path coaching and therapy

Jouw weg naar balans in lichaam en geest

Fysiotherapie

Fysiotherapie is sinds 1 januari 2006 direct toegankelijk, dat wil zeggen dat u niet eerst langs de huisarts hoeft voor een verwijzing, maar dat u bij de fysiotherapeut eerst gescreend wordt of u in aanmerking komt voor verder onderzoek of niet. In het eerste geval wordt doorgegaan met onderzoek en behandeling door de fysiotherapeut en gaat er een verslag naar de huisarts. In het laatste geval wordt u teruggestuurd naar de huisarts en bepaalt deze welke behandeling de juiste voor u is (dit kan alsnog fysiotherapie zijn!).

Hoe wordt fysiotherapie aangeboden in de praktijk?

Ik werk tijdens de fysiotherapie behandelingen met name met massage en actieve en passieve mobiliserende oefeningen. Indien nodig krijgt u van mij ook huiswerkoefeningen mee.
Sinds enkele jaren werk ik ook via het Concept van Mulligan. Dit is het mobiliseren (losmaken) van gewrichten op een pijnvrije manier (jawel, het kan!).

Het ontstaan van het Mulligan Concept in de jaren ’90 lijkt een logische stap in de ontwikkeling van de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Gedurende de afgelopen decennia zijn er diverse trends geweest in de wereld van de fysiotherapie en manuele therapie. Sommigen predikten vooral passieve technieken. Anderen legden meer verantwoordelijkheid bij de patiënt en stimuleerden het revalidatieproces via een meer actieve benaderingswijze.

Mulligan heeft op een systematische wijze deze twee methoden als eerste met elkaar gecombineerd. Door meer “open minded” om te gaan met bestaande principes heeft hij zowel voor de perifere gewrichten (bv elleboog, knie, pols etc.) als de wervelkolom een nieuw onderzoeks- en behandelsysteem ontwikkeld. Zijn behandelmethoden zijn een combinatie van een passieve correctie en een actieve beweging. Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.

Vergoeding fysiotherapie

Afhankelijk van de polis van uw zorgverzekering krijgt u een aantal (of soms alle) fysiotherapiebehandelingen vergoed. Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars, wat als consequentie heeft dat u zelf de factuur dient te declareren bij de zorgverzekeraar. De behandelingen worden vergoed volgens de voorwaarden van uw polis.Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen